1. Monitorowanie comiesięcze stada bydła mlecznego- chodziło o te 23 podpunkty z wykładu.
2. Mechanizm tworzenia BOF i podział na negatywne i pozytywne.
3. Oznaczanie Hp (test Spoonera)
4. Profil statyczny i dynamiczny BOF, przykłady.
5. Co oznaczają zmiany w ilości albumin, alfa beta i gamma globulin?
1. Funkcje kilku bof w stanie zapalnym
2. Wskazania do monitoringu
3. Zasada oznacznia haptoglobiny (test Spoonera)
4. Główne zasady dobrze prosperującego przedsiębiorstwa produkcji zwierzęcej (wydaj mi się, że ująłem sens, chodziło głównie o ten trójkąt z pierwszych ćwiczeń i obcinanie kosztów pośrednich jak się później dowiedziałem od prof.)
5. Jak zmienia się proteinogram w ostrej fazie zapalenia?
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach