Autor |
Wiadomość |
Kman
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 510
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany:
Pon 21:17, 14 Lis 2011 |
|
To od poprzedniego rocznika:
opakowania szklane, opakowania plastikowe, peklowanie na mokro i peklowanie na sucho, jakie przemiany zachodzą w zmianie barwy mięsa ( czy coś takiego) i powstawanie i zastosowanie dymu wędzarniczego
I grupa: Plastyfikacja, wpływ dymu wędzarniczego na zdrowie człowieka, klasy mięsa wieprzowego;
II grupa: Kutrowanie, liofilizacja, klasy mięsa wołowego.
I: dojrzewanie mięsa, skład solanki, wędzenie na gorąco
Jedna grupa: wpływ wędzenia na zdrowie człowiek, kutrowanie i peklowanie na mokro
Druga grupa: szkodliwość azotanów i azotynów, plastyfikacja i wędzenie preparatami dymu wędzarniczego
oby pasowało
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
kubabyk
Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany:
Wto 17:23, 15 Lis 2011 |
|
no to od siebie mogę dodać jeszcze:
1)skład solanki i jej charakterystyka
2)wędzenie na gorąco
3)higiena sposobu magazynowania mięsa
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
anja
Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Wto 20:28, 15 Lis 2011 |
|
ja miałam
1.wędzenie metodą owiewową na zimno
2.rola azotanów i azotynów
3. klasy mięsa owczego
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Ala88
Dołączył: 01 Lip 2011
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany:
Wto 23:32, 15 Lis 2011 |
|
Czesci miesa wolowego
Uzywki- definicje i znaczenie fizjologiczne
Suszenie
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
nenya
Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 175
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany:
Czw 17:11, 17 Lis 2011 |
|
Warunki higieniczne przechowywania tusz
Skład wody do peklowania i funkcje
Wędzenie na gorąco
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
skoora
Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 128
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: weź mapę...
|
Wysłany:
Czw 18:46, 17 Lis 2011 |
|
1. Środki żywnościowe - definicja i charakterystyka
2. Rodzaje UAU
3. Marynowanie
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
gocha
Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Czw 18:56, 17 Lis 2011 |
|
1.wedzenie owiewowe zimne
2.rola azotanow i azotynow
3.wymagania higieniczne dla urzadzen stosowanych w przetworstwie
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|