Autor |
Wiadomość |
ap
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 19:00, 06 Sty 2012 |
|
czy grupy , ktore juz napisaly kolokwium moglyby napisac swoje pytanka??
dzieki!!
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
krzysia
Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 134
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 23:16, 06 Sty 2012 |
|
badanie bakterioskopowe
ocena swiezej ryby
sterylizaja
pasteryzacja i tyndalizacja
metody mrozenia
metody chlodzenia
dyktowala z glowy, moze na przyszly tydzien wydrukuja zestawy, a moze po prostu tak wyglada to kolo.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
natalia85
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany:
Sob 12:20, 07 Sty 2012 |
|
a ma ktos materialy z wysokich temperatur, org wskaznikowych,srodkow konserwujacych i tego co bylo na ost cw czyli plesnie drozdze bakterie
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
asatuk
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 13:37, 07 Sty 2012 |
|
część materiałów jest na eduwecie w dziale dr Bystronia, ksero z org. wskażnkowych jest w bibliotece, nie mam pojećia czy jest coś z ostatniego ć (tego z pH, Eh i aktywnośći wodnej, ma ktoś cokolwiek na ten temat
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
danikkay
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 386
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 15:18, 07 Sty 2012 |
|
A jakie jest hasło do tego działu?
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
asatuk
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 15:26, 07 Sty 2012 |
|
65210
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
danikkay
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 386
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 17:32, 07 Sty 2012 |
|
Dzięki
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
ap
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 17:37, 07 Sty 2012 |
|
a moze ktos wyslac na maila ta prezentacje lub skan z tych organizmow wskaznikowych?? bede b.wdzieczna
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
anja
Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Wto 17:26, 10 Sty 2012 |
|
1. bad bakterioskopowe ryb
2. wpływ ph na drobnoustoje
3. bakteriocyny- definicja i podział
druga grupa miała aktywność wodną, żywność botulinogenną i co robi się z rybą u której wykryto anisakis
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Kman
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 510
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany:
Wto 19:48, 10 Sty 2012 |
|
1. Zagrożenia chemiczne odnośnie ryb
2. Niazyna
3. Sterylizacja
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
gocha
Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Wto 20:36, 10 Sty 2012 |
|
1.zagrożenia mikroboiologiczne - wymien i opisz (np.w jakich wodach wyst.-slodkie/slone itp..)
2.zywnosc botulinogenna-definicja ,przyklady, warunki jakie musza byc spelnione
3.czynniki wplywajace na mieso przechowywane w stanie zamrozonym
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Bąbel transkrypcyjny
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany:
Wto 20:41, 10 Sty 2012 |
|
1. Cechy świeżej ryby,
2. Nacięcia ryby,
3. Sterylizacja - opisać, rodzaje,
4. Pasteryzacja i tendylizacja,
5. Kw. benzoesowy,
6. Nizyna
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|